<![CDATA[  AllNewz - Ελλάδα]]>Sat, 05 Mar 2016 21:39:59 -0800Weebly<![CDATA[Έργο παιδεραστή, σάτυρου και σαδομαζοχιστή σε σχολικό βιβλίο ]]>Fri, 21 Nov 2014 14:20:39 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/364 Σάλο έχει προκαλέσει η εκ των υστέρων αντίληψη της εικόνας που παρουσιάζεται στο βιβλίο Φυσικής Ε' δημοτικού, στο κεφάλαιο "Μίγματα". Το βιβλίο κυκλοφορεί χρόνια, αλλά... τώρα έγινε αντιληπτό!
Picture
Η εικόνα βρίσκεται στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» στο βιβλίο, με τίτλο «Ερευνώ και αποκαλύπτω» και δείχνει ανθρώπους να αλέθονται μέσα σε ένα τεράστιο μπλέντερ, που στον πάτο του σκεύους το αίμα έχει αρχίσει να μαζεύεται. 

Οι αντιδράσεις μεγάλες και ο σάλος ξεκίνησε μέσω διαδικτύου. Εμάς μας το έστειλε μια φίλη από χτες κι αδυνατούσαμε να πιστέψουμε στην αυθεντικότητα του, νομίζαμε ότι είναι κατασκευασμένη είδηση. Γιατί; Γιατί... πως είναι δυνατόν!

Το βιβλίο πρώτα γράφτηκε και μετά πέρασε από "έλεγχο". Ας πούμε ότι οι συντάκτες κι ελεγκτές του βιβλίου έχουν "περίεργα" γούστα... μάλλον πολύ περίεργα γούστα. Αλλά οι δάσκαλοι; Τόσα χρόνια διδάσκεται αυτό το βιβλίο, κανείς δεν παραξενεύτηκε, ενοχλήθηκε, ρώτησε, κριτίκαρε, έφερε αντίρρηση; Είπαμε, το υπουργείο έχει την ευθύνη της ύλης, αλλά όχι κι έτσι! 

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται κατά γενική ομολογία για ένα πολύ καλό βιβλίο και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Πρόκειται για «Λάθος αβλεψίας»

Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Ήταν δηλαδή ένα λάθος αβλεψίας.

Μετά την αποκάλυψη του περιεχομένου το υπουργείο έδωσε εντολή να αποσυρθεί άμεσα η εικόνα από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, και να αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου. Κι εκεί... τελειώνουν οι ευθύνες. Όμως μια βόλτα στο διαδίκτυο και σε επίσημα ιστολόγια, βλέπουμε ότι...

Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα άρρωστα γούστα του!

Ο Γιαπωνέζος εικαστικός Μακότο Αϊντά, ο δημιουργός της εικόνας με το μπλέντερ που πολτοποιεί ανθρώπους είναι διάσημος για τα διεστραμμένα έργα του.  Παντού κυριαρχεί η σεξουαλική διαστροφή και η προτίμηση του στα κοριτσάκια. Το έργο του, όχι μόνο δεν είναι κατάλληλο για σχολικό βιβλίο δημοτικό, αλλά αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους, και τελείως ακατάλληλο για νορμάλ ενηλίκους. Κανονικά, θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ακατάλληλο προς θέαση, καθώς είναι ΚΑΙ παιδεραστικό. Κι όμως... προβάλλεται, πουλιέται, θαυμάζεται!Με τις αδικαιολόγητες, βέβαια εξηγήσεις του καλλιτέχνη και όσων τις ασπάζονται...
Picture
Ο καλλιτέχνης εξηγεί την μανία του με νεαρές κοπέλες ως εξής: «Έχω την τάση να προτιμώ να ζωγραφίζω νεαρές κοπέλες, έχει να κάνει με την φύση μου. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άντρες στην Ιαπωνία νιώθουν το ίδιο για τις νεαρές γυναίκες. Αλλά πιστεύω πως υπάρχει και λόγος για αυτό, βαθύτερος. Η Ιαπωνία έχασε τον πόλεμο και από τότε δεν υπάρχουν πατριαρχικά πρότυπα, το έθνος μας αρνείται την αρρενωπότητα και εξυμνεί την θηλυκότητα του. Είναι περίεργη η σεξουαλικότητα μας ως λαός και εγώ θέλω να γίνω ο υμνητής της, όλων των ανώμαλων πλευρών της».

Με συγχωρείτε, αλλά όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι από "επίσημα ιστολόγια" που προβάλλουν με "καλλιτεχνία" την παιδική πορνογραφία και τον σαδομαζοχισμό και οι συγγραφείς ενός σχολικού βιβλίου θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα. Ή... ξέρουν και επιβραβεύουν...

Αλλά στην Ελλάδα όλα τα φάουλ και τα σκάνδαλα, ΌΤΑΝ αποκαλύπτονται, ξεβγάζονται με ένα σφύριγμα στον αέρα: Ουπς λάθος... πάμε παρακάτω... Ευθύνες; Καμία! Τιμωρία; Καμία! Συγνώμη; Ούτε για αστείο! Παραίτηση και μη εμπλοκή ξανά στο θέμα που το έκανες σκατά; Άντε βρε... ξεπεράστηκε!

Έτσι οι δάσκαλοι μπορούν να συνεχίσουν να διδάσκουν ό,τι τους πασάρει το υπουργείο, χωρίς καμία παρέμβαση, αδιάφορα και υποταγμένα - αυτό πρέπει να κάνει ο καλός εκπαιδευτικός. Το δε υπουργείο, απλά... θα βγάλει την εικόνα; 

Οι συντελεστές του "έργου"

Είπαμε, τα σχολικά βιβλία έχουν πολλά «λάθη», αλλά όχι κι έτσι! Μακάρι να βλέπαμε μια μέρα τα «λάθη» να πληρώνονται...

Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ. Για όσους κάνουν copy - paste χωρίς να διαβάζουν τους όρους.)

]]>
<![CDATA[Εμβολιασμοί από αέρος κατά της λύσσας σε Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα]]>Wed, 12 Nov 2014 21:49:15 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/363 Δολώματα που περιέχουν εμβόλιο κατά της λύσσας πέφτουν από τον ουρανό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδας "για να αποτραπεί η εξάπλωση της ασθένειας στις κόκκινες αλεπούδες". 
Πήραν τη γνώμη μας ή την άδειά μας; Όχι, φυσικά, έχουν τον έλεγχο πάνω μας!
Picture
Από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου, δολώματα που περιέχουν εμβόλιο θα ριχτούν από αέρος σε 24 περιφερειακές ενότητες:Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Πρέβεζα.
Είναι η δεύτερη χρονιά που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρίχνει εμβόλια από αέρος.

Τα δολώματα, τα οποία έχουν τη μορφή καφέ κύβων με οσμή ψαριού, περιέχουν ζωντανό ιό, και το υπουργείο προειδοποιεί το κοινό να μην τα αγγίζει. Πόσοι το ακούσατε; Οι άλλοι αγγίξτε το!

Σε περίπτωση επαφής συστήνεται άμεση επίσκεψη στο γιατρό και ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η λύσσα είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα από το 1987 έως τον Οκτώβριο του 2012, όταν καταγράφηκε κρούσμα σε κόκκινη αλεπού στην περιοχή της Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον φετινό Μάρτιο είχαν καταγραφεί 48 κρούσματα, από τα οποία τα 40 σε αλεπούδες και τα υπόλοιπα σε σκύλους και γάτες.

Στο διάστημα αυτό πολλοί άνθρωποι λέγεται ότι ήρθαν σε επαφή με λυσσασμένα ή πιθανώς λυσσασμένα ζώα, χωρίς όμως να εμφανίσουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με το λυσσασμένο υπουργείο, «ο εμβολιασμός των αλεπούδων κατά της λύσσας εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της λυσσασμένης Ευρώπης που έχουν κρούσματα και θεωρείται αποδεδειγμένα ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την καταπολέμηση της ασθένειας».

Ενημερώθηκε κανείς; Ξέρει κανείς πόσο βλαβερό είναι αυτό το εμβόλιο για ανθρώπους και κατοικίδια; Τσου!

Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ:
Κι ενώ οι εμβολιασμοί γίνονται, υποτίθεται, φθινόπωρο και άνοιξη, τους ήρθε κι ένα χειμωνιάτικο φλασάκι να ρίξουν εμβόλια. Κι αν ένα κατοικίδιο μικρό φάει δυο από δαύτα; Κι αν ένα παιδί το βάλει στο στόμα του ή ακόμα και το καταπιεί; 

Και αρπάζοντας -στην κυριολεξία- το δικαίωμα να πετούν από αέρος τη λύσσα τους, χωρίς να μας ρωτήσουν, ούτε ΚΑΝ να ενημερώσουν σωστά, αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουν ήδη αρπάξει το δικαίωμα να πετούν από αέρος ότι θέλουν, που εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα. Και να ήταν μονάχα τα οικονομικά;

Έλα... μαζί τα τρώμε! Άλλοι τα εμβόλια κι άλλοι το χρήμα. Κάποιος πάλι χαρτζιλικώθηκε σε βάρος του ... ψεκασμένου!

Υ.Γ. Κάποιος να ρίξει μερικά στη Βουλή για τις πονηρές κι αρπακτικές αλεπούδες της...

Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ. Για όσους κάνουν copy - paste χωρίς να διαβάζουν τους όρους.)

]]>
<![CDATA[Ο "εθελοντισμός" του Λοβέρδου έχει κι άλλες προεκτάσεις - Αιμοδοσία και μυελό οστών]]>Fri, 07 Nov 2014 20:19:55 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/362 Απαρατήρητη πέρασε η σημερινή από κοινού συνέντευξη τύπου του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Γιατί οι δηλώσεις του περί εθελοντικής εργασίας σήκωσαν αντιδράσεις; Τι σόι συνέντευξη τύπου είναι αυτή που δεν δημοσιεύεται από τον τύπο;
Picture
Εθελοντισμός για αιμοδοσία και μυελό οστών ήταν το θέμα της συνέντευξης, αλλά ο υπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν σε θέματα παιδείας. 
Τώρα, τελείως "συμπτωματικά" μετά τις δηλώσεις του περί εθελοντισμού των καθηγητών στην εκπαίδευση και πως θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, η από κοινού συνέντευξη με την Βαρδινογιάννη (υποψήφια Πρόεδρος Δημοκρατίας;) αφορούσε στην σημερινή Πανελλήνια ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό για την αιμοδοσία και το μυελό των οστών. Σκοπό έχει στα σχολεία να γίνει ενημέρωση και έτσι οι μαθητές που είναι μελλοντικοί δότες ακούγοντας το θέμα επί αρκετά χρόνια να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος ή μυελού. 

Η... πλύση εγκεφάλου των μαθητών ήταν ιδέα ενός εκπαιδευτικού, του Νίκου Σαρμά, διευθυντή του Γυμνασίου στο Γουδή, που καλύπτει τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, το «Αγία Σοφία» με το Ογκολογικό Τμήμα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα», καθώς και το «Αγλαΐα Κυριακού». Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολείο - νοσοκομείο όπου η ζωή πολλών παιδιών εξαρτάται από την εύρεση συμβατού μοσχεύματος από αιμοποιητικά κύτταρα.

Μέχρι εδώ, λες καλά... Τα καημένα τα παιδάκια χρειάζονται βοήθεια. Και η 7η Νοεμβρίου, όπως λέει ο ίδιος: 
«Είναι μια μέρα που έλειπε από τα σχολεία μας και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η καθιέρωσή της, ήδη έχουν ορισθεί σαν Σχολικές ημέρες άλλες όπως π.χ. Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα ο πρώην υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου έδειξε πολιτική βούληση και ωριμότητα με την καθιέρωσή της, αποδεικνύοντας την ευαισθησία του σε ένα τόσο λεπτό θέμα. Για την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τους συλλόγους "Ελπίδα" και "Οραμα Ελπίδας", γνωρίζουμε ότι επιτελούν ένα έργο τεράστιο και μοναδικό. Δεν θα ήθελα να παραλείψω την προσφορά και άλλων συλλόγων με τους ίδιους στόχους όπως "Πίστη" και "Φλόγα". Υπάρχουν πολλές παγκόσμιες ημέρες τις οποίες δεν παίρνουμε είδηση όπως π.χ. η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που είναι στις 14 Ιουνίου ή και αν παίρνουμε είδηση, δεν δίνουμε σημασία».

Και μέχρι εδώ λες... εντάξει καλά. Αλλά το θέμα έχει κι άλλες προεκτάσεις από τα λεγόμενα του:
«Η καθιέρωση μίας τέτοιας ημέρας με ενημέρωση των μαθητών πιστεύω ότι θα δημιουργήσει σε μερικά χρόνια έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Ιδιαίτερα για τον μυελό, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών γιατί η συμβατότητα είναι πολύ δύσκολη ακόμη και μεταξύ συγγενών».

Γιατί όχι και παγκόσμια;

«Με τη σύγχρονη τεχνολογία όλος ο πλανήτης είναι μια γειτονιά και έτσι ένας δότης π.χ. από την Κεϋλάνη μπορεί να σώσει τη ζωή ενός πάσχοντα στην Αθήνα κ.λπ. Με απλά e-mail, μπορεί να ενημερώνονται όλοι οι μαθητές σε όλα τα σχολεία του πλανήτη. Μπορεί να γίνει και παγκόσμια».

Το πιάσατε το "παγκοσμιοποιημένο" υπονοούμενο ή θέλει κι επεξήγηση; Η επιλογή της Κεϋλάνης που θα "βοηθήσει" τον πάσχοντα στην Αθήνα δεν είναι τυχαία. Η Κεϋλάνη υποτίθεται είναι πιο υποβαθμισμένη χώρα σε σχέση με την Ελλάδα. Αλλά επειδή είμαστε "μια γειτονιά", η επίσης τώρα υποβαθμισμένη Ελλάδα θα μπορεί να βοηθήσει τους πιο αναβαθμισμένους γείτονες, και καλό είναι τα Ελληνόπουλα να εκπαιδευτούν στο ότι θα είναι δότες της Γερμανίας, της Νορβηγίας, των ΗΠΑ κλπ και όσων έχουν μεν ανάγκη μυελού, αλλά όχι χρημάτων. 

Τελικά μεγάλη μέρα εθελοντισμού η σημερινή! Τι άλλο θα μας ζητήσουν να κάνουμε εθελοντικά; Μήπως να πηδηχτούμε κι από το μπαλκόνι; Φτου σας βρε! Αηδία καταντήσατε!!!

Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
]]>
<![CDATA[Παιγνίδια με την Αμφίπολη και μια τρύπα που κάνουν πως δεν βλέπουν]]>Thu, 30 Oct 2014 17:11:15 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/361 Το σήριαλ "Αμφίπολη" κατάντησε κουραστικό αλλά και δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς στενά, πολύ απλά, γιατί άλλα παρουσιάζονται με κυβερνητική φωνή, άλλα από τους ανταγωνιστές αρχαιολόγους κι άλλα από τους ειδήμονες του εξωτερικού. Γεγονός είναι ένα: Κάτι δεν πάει καθόλου καλά...
Picture
Τελικά δεν βρέθηκε άλλη πορτούλα, δεν βρέθηκε σαρκοφάγος, μπορεί ο τάφος να είναι συλημένος, μπορεί και όχι, μπορεί να υπάρχουν άλλοι παραδίπλα και κάποιοι κάνουν λόγο για "τεκτονικά σύμβολα".
PictureΕδώ η κα Κινγκ "βλέπει" τεκτονικό σύμβολο. Όλοι όσοι δεν το βλέπουμε ή είμαστε τυφλοί ή δεν είμαστε αρκετά πεφωτισμένοι....
Οι τέκτονες που έχτισαν την τύμβο χάραξαν πάνω στις πέτρες γράμματα που κάτι συμβολίζουν, γράφει η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κινγκ, μέσω του blog της.

"Τα σημάδια που παρατήρησα στον τάφο, ήταν πράγματι εκεί. Και σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαία. Όπως επιβεβαίωσε και η κυρία Μενδώνη, τα σημάδια αυτά προήλθαν από τους τέκτονες (τεχνίτες- κτίστες του τάφου), αλλά όχι τυχαία, και κατά συνέπεια, οι αρχαιολόγοι είχαν γνώση της ύπαρξής τους", γράφει η Αμερικανίδα αρχαιολόγος επισημαίνοντας: "Επαναλαμβάνοντας ότι οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν τις έρευνες είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, δεν επισημαίνω κάτι το οποίο δεν ξέρουν ήδη. Και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα εγχάρακτα γράμματα από τέκτονες και στα τεκτονικά σύμβολα".

Όπως αναφέρει η Ντόροθι Κινγκ, "παρά το γεγονός ότι μία σειρά από ελληνικά κτίρια έχουν γράμματα, τα οποία προσδιορίζονται ως τεκτονικά σύμβολα", ο όρος είναι αμφιλεγόμενος και στην πραγματικότητα είναι ατελείωτες οι συζητήσεις των ακαδημαϊκών που εξετάζουν ποιοι μπορεί να ήταν πίσω από αυτά. Μήπως, τα εγχάρακτα γράμματα στο μνημείο ήταν οδηγοί για τους δημιουργούς του μνημείου, προκειμένου να τοποθετήσουν τις πέτρες στο σωστό σημείο; Υπάρχει αυτή η πιθανότητα, αν και τα περισσότερα κτίρια μετά την ολοκλήρωσή τους, παρέμειναν αμετακίνητα στη θέση τους. Μήπως είναι υπογραφές; Κι αυτό είναι πιθανό κάποιες φορές... Η πιο πρόσφατη ιδέα, αναφέρει η Κινγκ, την οποία διατύπωσε ομάδα Αμερικανών μελετητών, είναι ότι πρόκειται για μουσικές νότες κι ότι οι θόλοι έχουν σχεδιαστεί για να παίζουν μουσική για να τους διασκεδάσουν. "Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι πολύ "δημιουργική" για τα δικά μου γούστα και είμαι αρκετά σίγουρη ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι, η Αμφίπολη δεν ήταν ούτε γιγαντιαίο μουσικό όργανο ούτε ένας χώρος για μουσικά ρεσιτάλ. Επίσης, "τεκτονικά σύμβολα" εάν χρησιμοποιούνται για να τοποθετούνται οι πέτρες σε διάφορες περιοχές του μνημείου είναι πιο πιθανό να ποικίλλουν: για παράδειγμα Άλφα, Βήτα, Γάμα, Δέλτα κ.α.

Picture
Παρ' όλ' αυτά, τα γράμματα που έχω εντοπίσει στις φωτογραφίες της Αμφίπολης φαίνεται να είναι Άλφα ή παραλλαγές του Άλφα. Όταν όλα τα γράμματα από μνημείο σε μνημείο φαίνεται να είναι τα ίδια μεταξύ τους, είναι πολύ πιο πιθανό να πρόκειται για μονόγραμμα. Αν και τα μονογράμματα πάνω σε πέτρες είναι λιγότερο συχνά, υπάρχουν παρόμοια σημάδια του Αντιγόνου στην Τροία, και όπως έχω υπογραμμίσει, ο ναός της Αμφίπολης είναι σχετικός με το μνημείο, το οποίο ζήτησε ο Αλέξανδρος στη διαθήκη του να κατασκευαστεί. Αυτή ήταν η πρώτη φωτογραφία που κοίταξα. Βρίσκεται στην ιστοσελίδα theamphipolistomb.com, η οποία μου έδωσε αφορμή για συζήτηση", αναφέρει η Αμερικανίδα αρχαιολόγος στο blog της. 

Picture
Βέβαια το ότι το γράμμα Α υπήρχε και στο νόμισμα επί Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει όπως θέλει, παραβλέποντας ότι είναι το αρχικό του ονόματός του...

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη

«Η ύπαρξη γραμμάτων στον περίβολο έχει ανακοινωθεί ήδη από το 2013, δεν είναι κάτι που απέκρυψε κανείς», σχολίασε σχετικά η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χωρίς να απαντά αν πρόκειται ή όχι για το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Πρόκειται για τεκτονικά γράμματα-σύμβολα τα οποία ήταν σημάδια των μαστόρων-κατασκευαστών του περιβόλου για να τοποθετούν σωστά τις πλάκες», σημείωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι αυτά «επίσης βοηθούν πολύ στην σωστή χρονολόγηση του τάφου.Π.χ. το γράμμα Ε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και το συναντάμε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα».

«Τώρα σχετικά με το αν σημαίνουν και κάτι παραπάνω αυτό μπορεί να το αποδείξει μόνο η μελέτη που θα γίνει», κατέληξε η κυρία Μενδώνη. 

Μια τρύπα μα τι τρύπα...

PictureΑρχαίος βωμός
Εμένα πάντως -όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω μερικά επεισόδια- μου έκανε εντύπωση η απόλυτη ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την τρύπα στο μωσαϊκό, σχεδόν σφυρίζοντας αδιάφορα στον αέρα. Το παρουσίασαν σαν κάποια απλή καταστροφή, που μπορεί να προήλθε από κάποιο ατύχημα. Μπορεί να λείπει και μια ακόμα μορφή, έλεγαν, προς μεγάλη περιέργεια, αφού δεν διαφαίνονται άλλα πόδια ανθρώπου ή ζώου από κάτω. 

Κι αυτό που μου πέρασε από το μυαλό, εμένα που ΔΕΝ είμαι αρχαιολόγος, αλλά σκεπτόμενο άτομο, είναι ότι εκεί που τώρα υπάρχει μια ολοστρόγγυλη συμμετρική τρύπα, υπήρχε κάτι. Κι αυτό το κάτι, πιθανά να ήταν βωμός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι τάφος, τουλάχιστον αυτή η αίθουσα, αλλά ναός και μάλιστα μυστικός, για τους εκλεκτούς.

Τελικά της ίδιας άποψης είναι και η "πεφωτισμένη",  όπως θέλει να δείχνει, κα Κινγκ. Η αρχαιολόγος σχολιάζοντας το κενό που υπάρχει στο κέντρο του ψηφιδωτού, εκφράζει την άποψη ότι φιλοξενούσε κάποιο βωμό και δεν είναι φυσική φθορά. «Ίσως να υπήρχε ένα μικρό δοχείο/βωμός που φιλοξενούσε μια φωτιά που φώτιζε το δωμάτιο και το μωσαϊκό, λίγο πριν από τις μαρμάρινες πύλες του 3ο δωματίου» λέει. «Ο βωμός είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά αν είχε προγραμματιστεί, το σχέδιο του μωσαϊκού θα μπορούσε πιθανότατα να το έχουν περάσει γύρω από αυτόν. Αν αυτό προστέθηκε αργότερα, το μάρμαρο θα στεκόταν από μόνο του και δεν θα χρειάζονταν να το βλάψει», προσθέτει.

Picture
Δεν ξέρω τι ακριβώς "παίζει", αλλά κάτι παίζει... Ένα το Όλα στην ευθεία; που μου έκανε εντύπωση και ακόμα μεγαλύτερη η περίεργη 'αδιαφορία' για το πως βρέθηκε το ψηφιδωτό με μια τρύπα που φαίνεται να δημιουργήθηκε γιατί κάποιος, κάποτε, αποφάσισε να πάρει το βωμό για νέα χρήση. Είναι ολοφάνερο από το σχήμα της ότι κάτι ξεκόλλησε από κει, παρά έπεσε πάνω και το διέλυσε. 

Παλιοί τέκτονες, σύγχρονοι τέκτονες, παγανιστές και νεοπαγανιστές, κρατούν μυστικά. Καλά κρυμμένα; Μμμ.... Δεν νομίζω για πολύ ακόμα. Η αφύπνιση έχει ήδη δρομολογηθεί κι όσο κι αν προσπαθήσουν, μπορεί να την καθυστερήσουν λίγο, να καταφέρουν κάποιους να τους παραπλανήσουν, αλλά η δουλειά θα γίνει -εντολή Θεού και Σύμπαντος!

Σε λίγο θα μας πουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ -LOL! 


Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
]]>
<![CDATA[Τα γλυπτά του Παρθενώνα και το λυχνάρι της Αλαμουντίν!]]>Tue, 14 Oct 2014 18:25:33 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/360 Όταν υπάρχουν πολλές συμπτώσεις κανείς πρέπει να το ψάχνει. Είναι ο τρόπος του Θεού να πει κάτι, λέγεται, αλλά τελικά μπορεί να είναι και του διαβόλου...
Picture
Η ιστορία της επίσκεψης της συζύγου του George Clooney, Amal Alamuddin, όσο ευχάριστη και γκλάμορους να φαίνεται εκ πρώτης όψεως γεννά πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά τα διάφορα κομμάτια του παζλ, τις συμπτώσεις και όσους εμπλέκονται. Το ιστορικό των παζλ που συλλέξαμε:
 • Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Clooney γνωρίζεται με την Alamuddin σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Ένα χρόνο μετά, ο μεγάλος αρνητής του γάμου, παντρεύεται την αγαπημένη του.
 • Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Clooney βγαίνει με τη νέα του ταινία "The Monuments Men" η οποία μιλάει για μια ομάδα που προσπαθεί να επαναπατρίσει διάφορα έργα τέχνης που εκλάπησαν από τους Ναζί.
 • Στη συνέντευξη του για την ταινία, ο Clooney ερωτάται “όλως τυχαία” ποια είναι η άποψη του για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Απαντά θετικά, γίνεται σάλος στα μήντια, με δηλώσεις Βρετανών και ανταπαντήσεις του ηθοποιού. Κάποιοι λένε ότι το όλο θέμα έγινε για λόγους καθαρά διαφημιστούς για την ταινία του. 
 • Η νέα αγαπημένη και κατοπινά σύζυγος του Clooney, η οποία προβάλλεται από τα μήντια ως δικηγόρος ΚΑΙ ‘ακτιβίστρια ανθρωπίνων’, αποδεικνύεται ότι είναι ΜΌΝΟ ακτιβίστρια επί πληρωμή, αφού οι υποθέσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την απασχολούν είναι καθαρά επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Εργάζεται για τη νομική εταιρεία Doughty Street Chambers η οποία αναλαμβάνει κύρια τέτοιες υποθέσεις.
 • Με το που λήγει ο ‘μήνας του μέλιτος’ -ο οποίος όμως διήρκεσε λιγότερο από μήνα, η κα Clooney -πλέον- κανονίζει ραντεβού με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της Ελλάδας για να καταθέσει προτάσεις σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών, όχι ως ακτιβίστρια, αλλά ως νομικός της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Προφανώς όλα θα γίνουν -αν αναλάβει την υπόθεση- επί πληρωμή, κάτι που γεννά ερωτήματα: Δεν έχουμε νομικούς στην Ελλάδα; Και πόσο θα κοστίσουν οι Βρετανικές συμβουλές; Και γιατί να διαλέξει κανείς Βρετανικό νομικό εκπρόσωπο όταν ο αντίδικος είναι η ίδια η Βρετανία; 
 • Τελικά από το ρεπορτάζ αποδεικνύεται ότι η κα Clooney, ασχολείται με την υπόθεση των γλυπτών μας ΉΔΗ, από το 2011, όταν ήταν ακόμα κα Alamuddin και πριν γνωρίσει τον αγαπημένο της. Ποιος προσέλαβε τη νομική εταιρεία να ασχοληθεί με το θέμα; Το International Association for the Reunification of the Parthenon Sculptures (Διεθνής Ένωση για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα). Τι είναι αυτή; Το Νοέμβριο του 2005, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα (με ποιανού πρωτοβουλία είναι άγνωστο)  συμμετείχαν δώδεκα εθνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο για την επανένωση των ΓΛΥΠΤΩΝ του Παρθενώνα. Στη συνεδρίαση αυτή ελήφθη η απόφαση να σχηματιστεί μια Διεθνής Ένωση που θα ήταν σε θέση να αντιπροσωπεύσει τις κοινές απόψεις των εθνικών οργανώσεων σε διεθνές επίπεδο. Οι δεκαεπτά χώρες που εκπροσωπούνται σήμερα στη Διεθνή Επιτροπή: 
 • Australia
 • Belgium
 • Brazil
 • Britain
 • Canada
 • Cyprus
 • Finland
 • Germany
 • Italy
 • Marbles Reunited (Britain)
 • New Zealand
 • Russia
 • Serbia
 • Spain
 • Sweden
 • Switzerland
 • USA
 • Η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται σε αυτή τη Διεθνή Επιτροπή; Αυτή η επιτροπή, τελικά, είναι και ο “πελάτης” της υπόθεσης που ανέλαβε η Alamuddin το 2011 - 

Το ιστορικό:

Ο Αυστραλός αρχαιολόγος, David Hill, ο οποίος προεδρεύει της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ο οποίος πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει δικαστικά, ζήτησε από τον Norman Palmer, έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, για να εξερευνήσει τις νομικές επιλογές της Ελλάδας. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο στην Αθήνα (προφανώς αυτό του 2005) και κράτησαν επαφή όλα αυτά τα χρόνια Ο Hill γνώριζε τις επιτυχίες του Palmer, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των Αβοριγίνων στην Αυστραλία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ο Palmer έκανε δεκτό το αίτημα του Hill και ζήτησε τη βοήθεια του άλλου δικηγόρου που είχε συνεργαστεί με την αυστραλιανή αξίωση, του Geoffrey Robertson, γνωστός για τις εκκεντρικές ενδυματολογικές στυλ του και τις σημαντικές διεθνείς υποθέσεις που διεκπεραιώνονται από το γραφείο του, ένα από τα μεγαλύτερα στο Λονδίνο.

Οι δύο διάσημοι βρετανοί δικηγόροι και τρεις συνεργάτες διεξήγαγαν εξαντλητική έρευνα στο βρετανικό δίκαιο, καθώς και τους νομικούς τρόπους που η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει κάποιο ισχυρισμό και να εκπονήσει μια πρόταση. Μία από τις υπογραφές όσων εργάστηκαν γι’ αυτή την υπόθεση, ήταν και της Alamuddin.

Ο Hill το 2011 ήρθε στην Αθήνα. Το Υπουργείο Εξωτερικών έδειξε κάποιο ενδιαφέρον στην αρχή, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα ο Hill πήρε μια κλήση λέγοντας ότι ο χρόνος δεν ήταν o σωστόw για μια τέτοια κίνηση, λόγω της κρίσης. O Hill αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα ταξίδι, όταν εξελέγη η νέα κυβέρνηση το 2012 και ζήτησε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνώρισε το 2009 κατά το άνοιγμα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συζήτηση για μια πιο επιθετική νομική προσέγγιση του θέματος. Ο Σαμαράς έδειξε ενδιαφέρον για ό, τι ο Βρετανός δικηγόρος είχε να πει και ζήτησε ότι να συναντηθούν και πάλι. Η συνάντηση είχε καθυστερήσει λόγω των εκλογών, αλλά μόλις Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός ο Hill έστειλε τον φάκελλο και οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και πάλι.
 • Στις 1-2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εργασιών της «Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους» , Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εξωτερικών, καθώς και τον Πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Βρετανικής Κυβέρνησης καθώς και του Βρετανικού Μουσείου προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, εκκρεμές στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής από το 1984.  Κατά την εν λόγω συνάντηση, συζητήθηκε και η πρόσκληση που απηύθυνε η UNESCO προς τη Βρετανική Κυβέρνηση, μετά από αίτημα της Ελληνικής πλευράς το 2013, επί Υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να ξεκινήσει διαμεσολάβηση στη βάση των σχετικών κανόνων της UNESCO. Η πρόταση απευθύνθηκε στους Βρετανούς τον Αύγουστο του 2013 και δεν έχει  επίσημα απαντηθεί από τη Βρετανική πλευρά μέχρι σήμερα.
 • Σήμερα η κα Clooney ήρθε στην Αθήνα για τις συναντήσεις, συνοδευόμενη και με άλλους δικηγόρους της εταιρείας της, εν πλήρη επισημότητα, για να συζητηθεί αν και εφόσον το γραφείο της θα αναλάβει την υπόθεση. Πόσο χρονοβόρο, πόσο θα κοστίσει και αν στέκει ΚΑΙ νομικά, εκτός από πολιτικά, μια τέτοια διεκδίκηση, αυτά θα φανούν στο μέλλον. 
 • Σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για σύσταση επιστημονικής επιτροπής διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα. Η επιτροπή θα συνδράμει στην προσπάθεια της Πολιτείας, για την, δια της νομικής οδού, διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα. Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους, Έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».
Picture
Είναι μόνο δική μου ιδέα ή όντως κάτι πολύ περίεργο υπάρχει σε όλο αυτό το ιστορικό συμπτώσεων; Το ενδιαφέρον του Σαμαρά και η ξαφνική προβολή όλων των “αρχαίων” και των εκκρεμοτήτων τους εν μέρει δικαιολογείται γιατί συμφέρει πολιτικά. Διεθνής προβολή κι εθνική ανάταση. Αλλά εκεί που ο ξένος τύπος προβάλει την Αμφίπολη, παράλληλα τρέχουν και κάποια δημοσιεύματα για κατάρρευση της Ακρόπολης:

Πρώτα οι Times του Λονδίνου και στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau αναφέρεται στον κίνδυνο κατάρρευσης της Ακρόπολης, έπειτα από τη δημοσίευση μελέτης μηχανικών που κάνουν λόγο για πρόβλημα με την πτώση βράχων στον ιερό χώρο.

«Τη στιγμή που η Ελλάδα φέρεται να αφήνει πίσω την κρίση, συμβαίνει το εξής: το 'ου γαρ έρχεται μόνον' φαίνεται πως ισχύει και για το διασημότερο σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Η Ακρόπολη, ο βράχος στο κέντρο της πόλης όπου ο Περικλής έχτισε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το Ναό της Αθηνάς Νίκης, μπορεί να απολέσει τη σταθερότητά του. […] Akropolis adieu'' τραγουδούσε το 1971 η γαλλίδα τραγουδίστρια Μιρέιγ Ματιέ […] Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά, υπάρχει κίνδυνος αυτό να γίνει πραγματικότητα εάν οι αρχαιολόγοι δεν αντιδράσουν εγκαίρως.

» Το ότι οι ηλικίας 2.500 ετών ναοί στην Ακρόπολη είναι ετοιμόρροποι δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τη δεκαετία του 1960 γίνονται εργασίες αναστήλωσης προκειμένου να διαφυλαχτούν από ενδεχόμενη κατάρρευση. Παρά τα συνεχή έργα, ωστόσο, η Ακρόπολη παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα τουριστικά αξιοθέατα. Την περασμένη χρονιά περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το 2014 αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών […]».

Και σαν να μην έφταναν αυτά, τις μέρες της δημοσίευσης, δυο Ρώσοι φαν του παρκούρ, είχαν την ξαφνική ‘έμπνευση’ να κάνουν κάνουν τα ακροβατικά τους στην Ακρόπολη. Στην προσπάθεια τους να περάσουν ένα τοιχίο που είχε προστεθεί τα μεσαιωνικά χρόνια στον Παρθενώνα, προκάλεσαν την κατάρρευση μέρους του ενώ αποκολλήθηκαν αρκετές πέτρες.

Picture
Πειράζει που παραξενεύομαι; Πειράζει που ανησυχώ; Πειράζει που είμαι καχύποπτη με τους ξένους "φιλέλληνες" από τους οποίους έχει πολλάκις καεί η γούνα μας; Πειράζει που δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει το θέμα εις πέρας χωρίς κόστος ή επιπλοκές;

Γιατί σε μια κυβέρνηση, η οποία έχει δώσει απίστευτο ρεσιτάλ ξεπουλήματος της χώρας και των πολιτών της στα ξένα συμφέροντα, δεν μπορείς να της έχεις την ελάχιστη εμπιστοσύνη, ούτε καν το σκυλάκι σου να βγάλει για κατούρημα. Μπορεί να το δεις την άλλη μέρα να γαβγίζει καλώντας σε βοήθεια μέσα από καμία γερμανική ή αμερικανοσιωνιστή αυλή, ή γδαρμένο στην Κινέζικη αγορά προς πώληση… 
Λέτε, τελικά, η κα Αλα(μου)ντίν να κρατάει το μαγικό λυχνάρι με το τζίνι που θα φέρει πίσω τα γλυπτά; Η Ιστορία θα δείξει...


Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ. Για όσους κάνουν copy - paste χωρίς να διαβάζουν τους όρους.)

]]>
<![CDATA[Γελοιοποίηση των αεροψεκασμών δια μέσου της Χρυσής Αυγής]]>Fri, 10 Oct 2014 16:22:51 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/359 Το κατεστημένο έχει πολλά ποδάρια. Και τα χρησιμοποιεί αναλόγως. Τώρα γι' αυτό το λόγο το μακρύ του και την άλλη για εκείνο το λόγο το κοντό του, εδραιώνοντας την αντιλαϊκή του υπόσταση μέσα σε πλαίσια ενός δήθεν "δημοκρατικού τόξου", δημιουργώντας ταυτόχρονα τα "φασιστικά βέλη" του ώστε να τα εκτοξεύει όποτε θεωρηθεί απαραίτητο προς πάσαν κατεύθυνση.  Η Χρυσή του η Αυγή, αυτόν τον ρόλο φτιάχτηκε να παίξει...
Picture
Ο πολιτικός νόμος της σχετικότητας: Αν βάλει κάτι πιο δεξιά από την μαύρη δεξιά, η δεξιά μοιάζει να σπρώχνεται προς το κέντρο. Κι αν θες να περάσεις ένα νόμο π.χ. όπως ο αντιρατσιστικός, δεν έχει παρά να βάλεις μια ακροδεξιά οργάνωση να κάνει μερικές ακραίες πράξεις.
Τώρα την έχουμε που την έχουμε την Χρυσή Αυγή γιατί να μην την χρησιμοποιήσουμε και για να γελοιοποιήσουμε όσους γνωρίζουν και φωνάζουν για τους χημικούς αεροψεκασμούς; Τσάμπα πράμα!

Το Βήμα σήμερα δημοσίευσε, όπως γράφει το ίδιο, « Νέα έγγραφα, ομιλίες, οδηγίες και άλλα "μαργαριτάρια"».

Γεμάτο ορθογραφικά λάθη και με μια εξήγηση άκρως γελοία που προσπαθεί να μιμηθεί κείμενα όσων μιλούν για τους χημικούς αεροψεκασμούς, ένα από τα κείμενα τους (άλλα είναι για "βουντού" σε βάρος μεταναστών) αναφέρεται στο επίμαχο θέμα:

Για το ζήτημα των «αεροψεκασμών» με… αλουμίνιο (Πράσινη Πτέρυγα «Πυρήνας Νίκαιας»).

«ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΛΑΛΥΨΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΙΞΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΟΖΟΝΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ: ΠΕΝΤΕ ΩΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΟΣ 6.ΟΟΟ ΜΕΤΡΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΟΥΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΑΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΓΜΑ, ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ “ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ”. ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 30 ΩΣ 60 ΛΕΠΤΩΝ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΘΟΛΗ ΜΑΖΑ ΑΠΟ ΣΥΝΝΕΦΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ ΟΜΙΧΛΗΣ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΟΜΙΧΛΗΣ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΥΡΑ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΜΥΔΡΟ ΕΦΕ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.

ΗΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΕΝΩ ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ “ΘΟΛΩΜΑ” ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΩΧΡΗ ΛΕΥΚΗ ΛΩΡΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ “ΟΥΡΩΝ”. ΣΥΧΝΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΟΧΙ ΣΠΑΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΤΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΕΚΑΣΜΟΥ».

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια: 

 • Πρώτον, εμφανίζουν το θέμα ως πρόγραμμα της Γεωμηχανικής -απόλυτα ευθυγραμμισμένη άποψη με το ελεγχόμενο αμερικάνικο κίνημα- και όχι στην πραγματική του υπόσταση, ως πρόγραμμα στρατιωτικό για έλεγχο καιρού και περιβάλλοντος (σε αυτό είναι και άνθρωποι, σεισμοί κ.λ.π.) 
 • Δεύτερον, οι τόσες ανακρίβειες και ο τρόπος που το προβάλλουν, περί βροχής και ομίχλης, "σκόνη αλουμινίου", ύψος πτήσεων κι όλα τα σχετικά, γελοιοποιούν την όλη υπόθεση και προσπαθούν να προσδώσουν υφάκι ευφάνταστου και ανόητου συνωμοσιολόγου.
 • Τρίτον,  το ανορθόγραφο ΑΥΤΌ κείμενο (τα άλλα είναι δημοσιευμένα χωρίς λάθη) έγινε ήδη viral σε όλα τα πουλημένα ΜΜΕ -ήδη ο Μπογδάνος του Σκάι βρήκε τη χαρά του να το αναφέρει επίσης- υποδηλώνοντας έτσι ότι το επίπεδο αυτών που ασχολούνται με τους χημικούς αεροψεκασμούς είναι εξαιρετικά χαμηλό, είναι τουλάχιστον αγράμματοι!

Όμως επερώτηση στη Βουλή -διορθώστε με αν κάνω λάθος- δεν είδα οι Βουλευτές της Χ.Α. να έχουν κάνει, αν όντως τους απασχολεί το θέμα των ψεκασμών. Ούτε έχει πάρει το μάτι μου να συζητιέται επίσημα σε φόρουμ ή σε δημόσια γραπτά τους ή έντυπα. Γι' αυτό, εμένα δεν με πείθει ότι οι χρυσαυγήτες ξαφνικά άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα, μου κάνει απλά πιο πολύ κάτι σαν "εξυπηρέτηση" προς το 'επίσημο' κατεστημένο, που ψάχνει κάθε τόσο αφορμή για γελοιοποίηση. Και τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια;
Ώτι ύσται τελίος γελήοι κε ηλίθυοι κε χαισμένει απώ το φώβω σας επηδύ ο κώσμως ξιπνάη!!!
Κι όχι μόνο ξυπνάει, αλλά έχει αρχίσει να σας βαριέται τα μάλα!

Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ. Για όσους κάνουν copy - paste χωρίς να διαβάζουν τους όρους.)

]]>
<![CDATA["Έφυγε" ο Λουκάνικος - Είδηση στον ξένο τύπο!]]>Thu, 09 Oct 2014 19:49:12 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/358 Η γενναία καρδιά του τετράποδου ήρωα - σύμβολο των αγανακτισμένων δεν χτυπάει πια. Μάθαμε ότι έφυγε πριν από λίγες μέρες...
Picture
Η φήμη του Λουκάνικου είχε φτάσει στο εξωτερικό, η σελίδα του στο facebook με χιλιάδες λάικ, ακόμα και ο ξένος τύπος γράφει για το θάνατό του: η Guardian - Greece's riot dog Loukanikos dies, η Ιndependent -  Loukanikos dead: News of Greek riot dog's death prompts outpouring of tributes, το businessinsider -  The Most Famous Animal In All Of Greece — Loukanikos The 'Riot Dog' — Has Died
Πιστός φίλος του ανθρώπου, το απέδειξε με τη στάση του, μοιράστηκε την αγωνία των εξεγερμένων κι απ' ό,τι λένε, η υγεία του έκτοτε κλονίστηκε από τα πολλά χημικά που εισέπνευσε κατά τις διαδηλώσεις.
Χτες ένα άλλο σκυλάκι έπεσε θύμα της προπαγάνδας και τρομοκρατίας του Έμπολα. Με το έτσι θέλω και χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, έκαναν ευθανασία στον Excalibur, το σκύλο της νοσοκόμας που πέθανε στην Ισπανία από τον ιό. Παρά τις διαμαρτυρίες των φιλόζωων ο σκύλος θανατώθηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση, μόνο και μόνο... just in case... και στον Καιάδα...

Καλή ανάπαυση και στα δυο θύματα των καιρών μας...

Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
]]>
<![CDATA[Ακολουθώντας τις εντολές των Γερμανών και στο περιβάλλον]]>Tue, 30 Sep 2014 13:21:32 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/357 Οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν κι άλλο χρήμα. Οι Γερμανοί θέλουν οι άλλες χώρες να πρασινίσουν ενεργειακά ενώ οι ίδιοι επιστρέφουν στον λιγνίτη, γι' αυτό και μείωσαν από φέτος το κόστος εκπομπών ρύπων. Οι Γερμανοί θέλουν να πουλήσουν και τα φωτοβολταϊκά τους, γι' αυτό και "συνιστούν" να αναβαθμιστούν τα σπίτια. Με λίγα λόγια, ιδού το νέο οικονομικό σκάνδαλο και χειραγώγηση των ταλαίπωρων πολιτών, που είναι και σύμφωνο με τις γραφές της Ατζέντα 21- Ενεργειακά, πράσινα σπίτια. 
Picture
Στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Sigmar Gabriel, στο ΥΠΕΚΑ.

Κατά τη συνάντηση, εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων KfW, στον τομέα της ενίσχυσης των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.
Picture
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιάτης ανέφερε:

«Ο κ. Γκάμπριελ μας θύμισε ιδιαίτερα ότι η Γερμανία, στην περίοδο της κρίσης, κατάφερε και ξεπέρασε τα προβλήματά της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των οικοδομών.
Ουσιαστικά δίνοντας έμφαση σ’ αυτό που κι εμείς θεωρούμε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα της χώρας, δηλαδή στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, ότι είναι χρήσιμο να διερευνηθεί πώς μπορούν να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης από το KfW προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας αυτός, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. 
Ταυτόχρονα, βεβαίως, συζητήσαμε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και με τους αγωγούς τους οποίους έχει εντάξει η Ελλάδα στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος, αλλά και τα ζητήματα των ερευνών υδρογονανθράκων, που είναι προφανές ότι αποτέλεσε ένα ακόμη ζήτημα κοινού ενδιαφέροντος».


Εντάξει, αφού τα μιλήσαν και τα συμφωνήσαν, εμάς τι λόγος μας πέφτει; Δώστε στον κοσμάκη κι άλλα δάνεια. Πριν πιέζατε να πάρει στεγαστικά, για καλή επένδυση, μετά για καταναλωτικά, μετά κάρτες, μετά διακοποδάνεια και μετά του ζητάτε τα ρέστα. Τώρα δώστε για να κάνει το σπίτι του πράσινο ώστε να πουληθεί πιο εύκολα στους ξένους, να είναι πιο δελεαστικό. 

Τσουπ! και δυο μέρες μετά ο Μανιάτης κατεβαίνει με πρόταση δόλωμα:

"Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για δαπάνες έως 15.000 ευρώ, προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους".

Κι άρχισαν τα γνωστά: Θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της οικοδομής, σημαντική εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, εκατοντάααααδες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων για τις ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες και .... προστασία του περιβάλλοντος, βεβαίως βεβαίως!

Ο υπουργός ΠΕΚΑ δεν παρέλειψε να αναφέρει και την εμπειρία από το πρόγραμμα 'Εξοικονομώ κατ' Οίκον', για το οποίο το ΥΠΕΚΑ διεκδικεί στη νέα προγραμματική περίοδο (2014 - 2020), επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες των περίπου 5.500.000 κατοικιών της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, αρκεί η Πολιτεία να τους δώσει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής», καταλήγει ο υπουργός.


Ενώ μας έβρισαν για τις επενδύσεις στην αγορά σπιτιών, τώρα μας ζητούν να επενδύσουμε να γίνουν πράσινα...

Τι είναι όμως το 'Εξοικονομώ κατ' Οίκον';

Ίσως το έχετε ακούσει και να το πολυδιαφημίζει και ο Σκάι. Είναι αυτό στο οποίο στοχεύει η Ατζέντα 21. Ενεργειακή αναβάθμιση. Τώρα για κάθε αγοραπωλησία και ενοικίαση χρειάζεται ένα πράσινο πιστοποιητικό, μόνο πιστοποιητικό, αργότερα, όπως στις ΗΠΑ, θα είναι απαραίτητο και για ιδιοκατοίκηση και όχι μόνο πιστοποίηση, αλλά και υποχρεωτική αναβάθμιση! Θες δεν θες! Μόνωση, κουφώματα, τρόποι θέρμανσης, παλιά τζάκια και δάπεδα - όλα μπαίνουν στο στόχαστρο και πρέπει να αντικατασταθούν με νέα; Δεν μπορεί ο Αμερικάνος; Τρώει ΚΑΙ πρόστιμο. Δεν μπορεί ούτε και το πρόστιμο; Πάει φυλακή. Τι κάνει τότε; Παραδίδει οικειοθελώς το σπιτάκι του στο κράτος και πάει στο νοίκι... 

Χαρά για τις Τράπεζες: 

Picture
Φυσικά κάποιες εργασίες επιδοτούνται, αλλά πρέπει να πληρεί κάποιος τις προϋποθέσεις, αλλά να έχει και τα χρήματα πρώτα να κάνει τον ενεργειακό έλεγχο, μετά να πληρώσει το κόστος αναβάθμισης ΚΑΙ ΜΕΤΆ να πάρει την επιδότηση βάσει αποδείξεων... όλε!

Και να θυμήσω, ότι στο κόλπο είναι και η Greenpeace. Αυτή που έστελνε γράμματα στον Στουρνάρα και ζητούσε να τα προσυπογράψουμε και τον παρακαλούσε να ΜΗΝ φθηνύνει ξανά το πετρέλαιο, αλλά να δώσει δάνεια στους πολίτες για να κάνουν τα σπίτια τους πράσινα!!! 

Κρυώνεις στο σπίτι σου; Πάρε τηλέφωνο την Greenpeace να σου πει την πιο απίστευτη λύση

Καλά μου πράσινα ά-λογα και πράσινοι ιπποκόμοι των Γερμανών, μας έχετε αηδιάσει τα μάλα! Κι εσείς πράσινες πουλημένες στην Ατζέντα 21 ΜΚΟ! Αλλά είπαμε, η κλιματική αλλαγή είναι καλή μπίζνα κι ευκαιρία να βγάλετε χρήματα και να μας στραγγίξτε για μια φορά ακόμα. Γλυτώνεις τον ΕΝΦΙΑ -που έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να υπάρχει- για να βάλεις το κεφάλι σου κάτω από ένα νέο δάνειο και μπελάδες. Αλλά προφανώς οι αγοραστές των σπιτιών μας τα θέλουν και τσάμπα, και αναβαθμισμένα!

Σώπα, όπου να 'ναι θ' αρχίσει και η τρομοκρατία της αιθαλομίχλης... 


Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - ΠΡΟΣΟΧΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κατόπιν επανειλημμένων παραβάσεων των όρων χρήσης της AllNewz.gr και λοιπών ιστολογίων που ανήκουν σε αυτήν, που διέπονται από τον νόμο  Creative Commons 3.0 License  και αφορά στην αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ, αλλά και κατόπιν απαντήσεων που πήραμε από μπλόγκερς τύπου "εγώ έτσι θέλω, αυτή είναι η δική μου τακτική", ανακοινώνουμε ότι η AllNewz, ιστολόγιο μη κερδοσκοπικό κι εκμετάλλευσης, θα προβεί στο μέλλον αυτομάτως σε αγωγές σε όσους δεν συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης της, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση)

]]>
<![CDATA[Θα βγάλουμε και τα αρχαία μας στη γύρα;]]>Thu, 25 Sep 2014 18:44:47 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/356 Από δω το πάνε, από κει το φέρνουν, μετά τους διεθνείς προβολείς τους στραμμένους στην Αμφίπολη έχουν αρχίσει και οι υποβολείς που ζητούν πακέτα ενίσχυσης των ανασκαφών, αλλά και ιδιωτικές χορηγίες. 
Picture
Το Bloomberg για Αμφίπολη: Ξανά στην ατζέντα η χρηματοδότηση του πολιτισμού

Η ανακάλυψη του τάφου στην Αμφίπολης ανοίγει το δρόμο για επιστροφή στην χρηματοδότηση του πολιτισμού στην Ελλάδα και δίνει στους Ελληνες ελπίδα για το «αύριο».

Η ελεύθερη απόδοση/μετάφραση του άρθρου στο thetoc.gr της Έλλης Στάη:

«Όταν οι Έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις Καρυάτιδες μέσα στον τάφο της Αμφίπολης, οι αρχαιολόγοι, στην πραγματικότητα, βρήκαν κάτι περισσότερο από μια ιστορία της 2.300 ετών πόλης, σημειώνει το Bloomberg σε σημερινό του άρθρο.

»Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, λιτότητας και... σφίξιμο του ζωναριού, η Ελλάδα έβαλε ξανά στην ατζέντα τη χρηματοδότηση του πολιτισμού, με ακόμα και τον Αντώνη Σαμαρά να επισκέπτεται τον τύμβο.  
 »Αυτό το γεγονός, επισημαίνει το Bloomberg, δηλαδή η «επιστροφή» του αρχαίου πολιτισμού στο προσκήνιο, επαναφέρει στην επιφάνεια τα θέματα του πολιτισμού που έχουν υποστεί οικονομική «καθίζηση» λόγω της λιτότητας [...] Οπως επισημαίνει το πρακτορείο, η λιτότητα επέβαλε την μείωση των δαπανών στα πάντα. Ωστόσο, η ανακάλυψη της Αμφίπολης ανοίγει το δρόμο για επιστροφή στην χρηματοδότηση του πολιτισμού, καθώς αναμένεται να έχει οικονομικό όφελος για τη χώρα, πέραν της πολιτιστικής κληρονομιάς.

»Ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρώην υπουργός πολιτισμού, ξέρει πολύ καλά το κόστος που έχει η μείωση του προϋπολογισμού του πολιτισμού, σημειώνει το Bloomberg και προσθέτει πως η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να ξεπεράσει την αποστροφή και άρνησή της απέναντι στις εταιρικές δωρεές για τον πολιτισμό, που έχουν υπάρξει ωστόσο σημαντική πηγή χρηματοδότησης.

Όπως, για παράδειγμα, η Στοά του Αττάλου που είχε χρηματοδοτηθεί από την οικογένεια Ροκφέλερ το 1950», υπενθυμίζει το άρθρο.
Picture
Η γγ του υπουργείου Λίνα Μενδώνη, σε σημερινή συνέντευξή της στο Βήμα FM, τόνισε ότι «δεν είμαστε αρνητικοί στην ιδιωτική χορηγία, κάθε άλλο, άλλωστε υπάρχει χορηγικό πλαίσιο, προβληματικό, παρόλα αυτά υπάρχει. Επομένως επί της αρχής δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Απλώς οι ιδιωτικές χορηγίες θα πρέπει να ελέγχονται στο βαθμό κυρίως της απαίτησης της προβολής του χορηγού, ώστε να μην θίγεται η ηθική του μνημείου».

Και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, είμαστε σε μία φάση που το ΥΠΠΟ εξετάζει την αναθεώρηση επί το φιλικότερο και πιο απλό του χορηγικού νόμου, ο οποίος έχει πάρα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και αποθαρρύνει στην πράξη τους χορηγούς».

Κι εμείς δεν θα ήμασταν αρνητικοί στους χορηγούς αν δεν είχαν ξεχειλίσει το ποτήρι οι έχοντες χρήματα για χορηγία. π.χ. όπως ο ίδιος ο Ροκφέλερ ή ένας παρόμοιος Ροκφέλερ ή μια πολυεθνική. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ξέρουμε ότι κάθε "βοήθεια" κοστίζει ακριβά, είτε σε οικονομικό, είτε σε παραχωρήσεις. 

Επίσης δεν θα ήμασταν αρνητικοί αν δεν ακολουθούνταν η τακτική 'ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα λάχανα'. Λεφτά υπάρχουν μόνο για να συμμετέχουμε σε συναποφασισμένες καταστροφές που δεν εξυπηρετούν ούτε τις ανάγκες του λαού, αλλά είναι και υπό αμφισβήτηση.  Το είχαμε γράψει και πριν λίγες μέρες: Δίνουμε 15.000.000 ευρώ για την συμμετοχή της χώρας στο CERN. Σπουδαία προτεραιότητα!!! Να ξέρουμε με κάθε λεπτομέρεια  πως θα διαλύσουν το σύμπαν! 

Ή μαθαίνουμε ότι η Ελλάδα θα στείλει πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις. Γιατί όχι; Φαντάζομαι μας περισσεύουν! 

Και ξέρετε κάτι ακόμα; Πιστεύω ότι είναι στημένο. Αν ανοίξει η πόρτα ξένων χορηγών στην Αμφίπολη, δεν θα περάσει μεγάλο διάστημα, που θα πάτε στο μουσείο της Ακρόπολης και ένας Κινέζος θα σας κόψει το εισιτήριο... Γιατί παράλληλα, έχει αρχίσει η γκρίνια και με άλλα μουσεία και αρχαία με προβλήματα οικονομικών και εγκατάλειψης. Τυχαίο; Θα έλεγα ως και καθόλου!!!


Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ. Για όσους κάνουν copy - paste χωρίς να διαβάζουν τους όρους.)

]]>
<![CDATA[ Η Ελλάδα θα στείλει πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις;]]>Wed, 24 Sep 2014 19:37:20 GMThttp://www.allnewz.gr/epsilonlambdalambda940deltaalpha/355 Η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία ήδη ξεκίνησαν να στέλνουν πολεμικό υλικό στις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, η Ελλάδα θα μείνει στην απέξω;
Picture
Η Ελλάδα θα συμμετέχει και σε στρατιωτικό επίπεδο στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Με επίσημη ανακοίνωση του το υπ. Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι θα αποσταλούν πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις για να ενισχυθούν εν όψει κλιμάκωσης των επιχειρήσεων στο Ιράκ.
Η αποστολή πυρομαχικών στους Kούρδους μαχητές του Ιράκ αποφασίστηκε κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών περί συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους" (ISIS)

«Η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».

Απαντώντας στο επίσημο αίτημα που κατέθεσε η Ουάσιγκτον χθες προς το Βέλγιο, όπως και σε άλλες χώρες συμμάχους, το Βέλγιο θα διαθέσει 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 ανακοίνωσε σήμερα η βελγική κυβέρνηση, την απόφαση της οποίας θα πρέπει να επικυρώσει το Κοινοβούλιο της χώρας.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον ότι θα διαθέσει κι εκείνη 6 μαχητικά αεροσκάφη F- 16. H Ολλανδία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, θα διεξάγει επιχειρήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ ενώ θα παράσχει εκπαίδευση και υποστήριξη στις ιρακινές και Κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις για μια περίοδο που θα διαρκέσει έως 1 χρόνο, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η Ελλάδα τι ακριβώς βοήθεια θα παράσχει;

Όλοι σούζα στις αποφάσεις της Μέρκελ και του Ομπάμα!

Το είχαμε γράψει ακριβώς ένα μήνα πριν: Ο νέος ηγετικός ρόλος της Γερμανίας μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ήταν απόφαση της Μέρκελ να δοθεί βοήθεια στρατιωτική στους Κούρδους, ΠΈΡΑΣΕ κι από την Ε.Ε. παρ' όλες τις αντιρρήσεις τόσο εντός της ίδιας της Γερμανίας, όσο κι μέσα στην Ε.Ε. από άλλα κράτη. Και η Ελλάδα δεν είχε καμία αντίρρηση, προφανώς κανείς δεν ρωτήθηκε, πουθενά δεν συζητήθηκε, παρά μονάχα μεταξύ υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. 

Άντε Ελληνίδα μάνα, να στείλεις μετά και τους γιους σου να πολεμήσουν φαντάσματα! Μια τρομοκρατική οργάνωση που έσπειραν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και Βρετανίας και καλούνται οι υπόλοιποι να πάνε να θερίσουν τώρα! Και τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων να "πετάξουν" στους αιθέρες! Αίσχος πλέον με τους υποτακτικούς μας!!!!

Κάντε 'like' στη σελίδα μας στο f/b και στη συνέχεια στο like από κάτω “get notifications”- “θέλω να παίρνω κοινοποιήσεις” AllΝewz | 
© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ. Για όσους κάνουν copy - paste χωρίς να διαβάζουν τους όρους.)

]]>